Това е материал, който само Head има лиценз за използване в ски индустрията, те използват Graphene все повече и повече в своите продукти, ще го намерите в почти всички ски и ски обувки, но какво е това и как подобрява техните продукти?
Открит през 2004 г. от двама учени от университета в Манчестър, Англия, графенът е един от най-невероятните познати на човека материали, слой от въглеродни атоми, свързани заедно в повтарящи се шестоъгълни форми. Този слой е дебел само с един атом, което го прави един милион пъти по-тънък от хартията, но все пак изключително здрав, около 100 пъти по-здрав от стоманата.
Като начало, създаването на ГРАФЕН било изключително скъпо, но HEAD виждат потенциала на материала и през 2014 г. го използват в своята серия Total Joy за дамски ски. През последното десетилетие производствените разходи намаляват и Head започва да въвежда графен в почти всички свои ски.
Графена е толкова лек, но здрав материал, че конструкторите от Head успяха да премахнат допълнителните слоеве титан в някои модели от техните ски. Това започна със създаването на серията ски KORE от Head. KORE са изключително леки ски, които се отличават с графен, интегриран във върха и опашката на ските, позволявайки по-тънък профил, което означава по-мек и по-гъвкав връх и опашка и безпроблемно каране в мек сняг, като същевременно запазва стабилността си на твърди терени.
В серията ски Supershape на Head, графен е използван предимно в центъра на ски, за да се намали дебелината на ската и да се премести материала до върха и опашката. Това осигурява по-стабилно закантване и по-бърза смяна посоката на завоя.
Head използват графен не само в ските, но и материалът се използва и в ски обувките им. Чрез примесване на пластмаса с графен Head успяха да произведат ски обувки, които са значително по-леки, като същевременно запазват здравината и издръжливостта си. 
Идеята за използването на ГРАФЕН за спестяване на тегло е, че използвате по-малко енергия за контрол и завиване на вашите ски. Тази спестена енергия може да се използва за каране по-дълго и по-бързо, което прави престоя в планината още по-приятно.